Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Έκθεση για το Άγιον Όρος στη Θεσσαλονίκη

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Αγιορείτικα Μνημεία: Μια οπτικοακουστική ξενάγηση» του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς πραγματοποίησε το απόγευμα ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας.
Την έκθεση διοργάνωσε το ΚΕΔΑΚ σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, στο νεοκλασικό συνεδριακό κέντρο της, στην περιοχή «Λαδάδικα» (οδός Κατούνη 12 - 14). Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της ανάλογης διοργάνωσης : «Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος» η οποία υλοποιήθηκε στη Γρανάδα της Ισπανίας.
Πρόκειται για μια σύνθεση φωτογραφιών ψηφιακών εκτυπώσεων, αναπαραστάσεων και μακετών, που συνοδεύεται και από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και επιχειρεί να μεταφέρει στο ευρύ κοινό το «άρωμα» της αγιορείτικης παράδοσης αλλά και της καθημερινής ζωής στη μοναστική πολιτεία.
«Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάσσουμε την αγιορείτικη κληρονομιά που είναι το πνευματικό θησαυροφυλάκιο του έθνους μας» τόνισε ο κ. Τζίμας, συγχαίροντας το ΚΕΔΑΚ για το έργο του και την τράπεζα για τη συμβολή της στη διοργάνωση της έκθεσης και πρόσθεσε:
«Ήταν οραματική πρόβλεψη του αειμνήστου Κ. Καραμανλή να δημιουργήσει το ΚΕΔΑΚ, που έχει ως αποκλειστικό στόχο να κάνει έργα στο Άγιον Όρος».
Ακολούθησε ξενάγηση του υπουργού και των επισκεπτών στους χώρους της έκθεσης από τον αρχιτέκτονα του ΚΕΔΑΚ και υπεύθυνο της έκθεσης Αναστάσιο Δίκα.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Γ. Γραμματέας του ΥΜΑΘ Λ. Ανανίκας, ο Διευθυντής του ΚΕΔΑΚ Χ. Λιμενόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χ. Οικονομίδης, οι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης Β. Γάκης και Ν. Μακραντωνάκης κ.α.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: