Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Τουρκία: ανταλλαγή πυρών με ανθρώπινες απώλειες

Ασφαλής χώρα η Τουρκία...για διακοπές...και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ....ε Κωστάκη-Γιωργάκη;

To βρήκα στο e-typos.com

Ενας αστυνομικός και δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών κατά την διάρκεια επιχείρησης εναντίον υπόπτων ισλαμιστικών πυρήνων στη νοτιοανατολική Τουρκία,ανακοινώθηκε σήμερα από πηγές της αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ.
Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν,οι δύο σοβαρά,στις επιχειρήσεις σε σπίτια που ανήκουν σε μία ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση μέσα και στα περίχωρα της πόλης Γκαζιαντέπ στις 2 το πρωί τοπική ώρα,ανέφεραν οι πηγές.
Οι πηγές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι πρόκειται για την Αλ Κάϊντα, αλλά αξιωματούχοι αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια για την ταυτότητα των μελών ενώ γίνονται εικασίες ότι μπορεί να ανήκουν στην τουρκική ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ.
Σύμφωνα με την αστυνομία,οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους ενόπλους να παραδοθούν και εκείνοι άρχισαν να πυροβολούν.
Δεκαοκτώ άτομα συνελήφθησαν,ενώ δύο ένοπλοι παρέμειναν αμπαρωμένοι σε ένα σπίτι αρνούμενοι να παραδοθούν,ανέφεραν οι πηγές.
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το σπίτι και εστάλησαν πέντε θωρακισμένα οχήματα όταν σημειώθηκαν δύο εκρήξεις. Δεν διευκρινίστηκε εάν προκλήθηκαν θύματα η ζημιές.
Ο κυβερνήτης της Γκαζιαντέπ,ο Σουλεϊμάν Καμτζί, είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφορία για την ταυτότητα της οργάνωσης.To CΝΝ Turk στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και εγγράφων
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: