Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Μάριαν Φέιθφουλ και Νικ Κέιβ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Με δύο αγαπημένους καλλιτέχνες, την Μάριαν Φέιθφουλ και τον Νικ Κέιβ με τους Bad Seeds, ανοίγει η αυλαία των καλοκαιρινών συναυλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στο Παλλάς (13/3) και στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (14/3).

Η «μούσα» των Rolling Stones, του Μπομπ Ντίλαν, του Τομ Γουέιτς, της Π.Τζ.Χάρβεϊ, του Νικ Κέιβ και τόσων άλλων, έχει συγκινήσει, επηρεάσει και εμπνεύσει με την ιδιαίτερη φωνή και περσόνα της δεκάδες καλλιτέχνες.

Με συνεπή και συνεχή παρουσία στην μουσική, στη δισκογραφία, στην λογοτεχνία, στον κινηματογράφο και στο θεατρικό σανίδι, η Μάριαν Φέιθφουλ δικαίως θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες καλλιτέχνιδες.

Στις δύο εμφανίσεις, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για θεατρικούς χώρους, η ερμηνεύτρια και οι μουσικοί που την πλαισιώνουν θα προσεγγίσουν με έναν ολοκαίνουργιο και μοναδικό τρόπο το ρεπερτόριο της καλλιτέχνιδας, με μια οικεία αίσθηση και «δεμένο» ήχο, εστιάζοντας στο συναίσθημα και στην δυναμική ισχύ της φωνής της.

Και ο Νικ Κέιβ

Με καινούργιο άλμπουμ στις αποσκευές του, το Dig Lazarus Dig, και με την έμπιστη συντροφιά των Bad Seeds και πάλι, ο Νικ Κέιβ έρχεται για να μάς τραγουδήσει μερικές από τις «δολοφονικέ» του μπαλάντες, τα στοιχειωμένα του μπλουζ, το φρενιασμένο του ροκ εν ρολ και να μάς διηγηθεί τις περίεργες ιστορίες των ηρώων του.

Οι συναυλίες έχουν προγραμματιστεί για τις 6 και 7 Ιουνίου, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο του Λυκαβηττού, αντίστοιχα.

Εισιτήρια για τις παραπάνω συναυλίες προπωλούνται από τις 2 Φεβρουαρίου στα Ticket House και www.ticketpro.gr

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: