Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Συλλήψεις 8μελούς σπείρας Αλβανών ληστών

Συλλήψεις 8μελούς σπείρας ληστών

Οκτώ Αλβανοί ηλικίας από 19 έως 26 ετών, οι οποίοι θεωρούνται μέλη μεγάλης σπείρας που διέπραττε ένοπλες ληστείες, συνελήφθησαν την Παρασκευή από αστυνομικούς της ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.
Οι συλληφθέντες μαζί με άλλους συνεργούς τους που αναζητούνται, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει προκύψει ότι έχουν διαπράξει εννέα ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα και σπίτια, στις περιοχές Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Καλλιθέα, Αργυρούπολη, Χαϊδάρι, Φθιώτιδα και Βοιωτία, ενώ εκτιμάται ότι εδώ και ένα χρόνο που δραστηριοποιούνται στην παρανομία έχουν διαπράξει και άλλες έκνομες ενέργειες.
Οι δράστες ενεργούσαν με συγκεκριμένο τρόπο: ή πήγαιναν πρωινές ώρες που η κίνηση ήταν μειωμένη σε πρατήρια υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου άρπαζαν τις εισπράξεις ή έμπαιναν σε σπίτια όπου κοιμούνταν οι ένοικοι, τους ακινητοποιούσαν με τη βία και έκλεβαν ηλεκτρονικά, χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, φυσίγγια, ένα αεροβόλο, κουκούλες, 16 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά, συστήματα DVD , τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές, χρήματα, μία σιδηρογροθιά, δύο μεταλικά και ένα ξύλινο γκλομπ, πέντε ξιφίδια, κλειδιά αυτοκινήτων και άλλα αντικείμενα. Επίσης κατασχέθηκαν πέντε αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.
ΑΠΕ - ΜΠΕ (e-typos.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: