Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Στοιχεία - φωτιά για την αύξηση της εγκληματικότητας

Άρθρο του Γ. Φράγκου στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ»

Ο “πολυπολιτισμικός παράδεισος” όπως έχει καθιερωθεί από μερίδα των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ να αποκαλείται ο άνευ προηγουμένου μαζικός εποικισμός της χώρας μας από ορδές τριτοκοσμικών, αποδεικνύεται στην πράξη εφιάλτης.Η εγκληματικότητα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία - φωτιά του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά αποκρύβεται τεχνηέντως το γεγονός ότι η λαθρομετανάστευση δρα σαν καταλύτης στην κατακόρυφη άνοδό της.
Πράγματι, ένας στους δύο βιασμούς και σχεδόν τέσσερις στις δέκα ανθρωποκτονίες αποδίδονται στους αλλοδαπούς που αποδεικνύονται πρωταθλητές στις πλαστογραφίες και στις παραβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας.Ολόκληρες γειτονιές της Αθήνα αλλά και των άλλων αστικών κέντρων έχουν γκετοποιηθεί από την παρουσία των οικονομικών προσφύγων, υποχρεώνοντας τους εναπομείναντες Έλληνες να κλειδαμπαρώνονται με τη δύση του ηλίου.Αποτελεί κοινή εκτίμηση στο υπουργείο Εσωτερικών ότι αν δεν υπήρχε η έντονη παραβατικότητα των ξένων η Ελλάδα θα ήταν το πιο ασφαλές κράτος του κόσμου.Αν τα στοιχεία έχουν πλέον αξία, αρκεί να παραθέσουμε μερικά απ αυτά που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.Στην Ελλάδα αντιστοιχούν 533,31 κλοπές και διαρρήξεις ανά 100.000 κατοίκους, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος φτάνει τα 2.404.
Οι ληστείες ανέρχονται σε 25,75 ενώ ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 80 ληστείες ανά 100.000 κατοίκους.Τα περισσότερα εγκλήματα διαπράττονται στο Λεκανοπέδιο και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ στην περιφέρεια οι σχετικοί δείκτες κυμαίνονται σε χαμηλό επίπεδο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2007 σε επτά νομούς της χώρας δεν διαπράχθηκε ληστεία, σε 15 έγιναν μόλις 1 έως 2 και σε είκοσι δύο ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε τις 10.Από τα εξιχνιασθέντα εγκλήματα προκύπτει αυξημένη συμμετοχή των αλλοδαπών στη διάπραξη συγκεκριμένων αδικημάτων, όπως στις ανθρωποκτονίες (ποσοστό συμμετοχής 34,56%), στους βιασμούς (48,12%), στις κλοπές - διαρρήξεις (37,64%), στις ληστείες (40,55%), στις πλαστογραφίες (94,88%) και στις παραβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας (83,85%).Αυτή είναι -πώς να το κάνουμε- η ζοφερή και θλιβερή όψη της αποτυχίας της μεταναστευτικής πολιτικής. Το παρήγορο είναι ότι επί ημερών Παυλόπουλου λήφθηκαν μέτρα όχι μόνο για την αποτροπή της λαθραίας εισόδου των ρακένδυτων μεταναστών, αλλά και για την βελτίωση της θέσης όσων απ αυτούς θέλουν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.
Η σοβαρή προσπάθεια του υπερυπουργού Εσωτερικών για τον περιορισμό του συγκεκριμένου φαινομένου αποδεικνύεται με την γλώσσα των αριθμών.Το 2007 αυξήθηκαν κατά 12,4% (103.124 από 91.803 το 2006) οι συλλήψεις παρανόμων μεταναστών και κατά 34,5% των λαθροδιακινητών.
Για τον κ. Παυλόπουλο το μεγάλο στοίχημα είναι να επανέλθει το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αστυνομία, γιατί με την ανασφάλεια που έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού θα δούμε πολλούς φιλήσυχους οικογενειάρχες να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους» για να αμυνθούν κατά των εγκληματικών στοιχείων. Ηδη πολλά σπίτια έχουν οχυρωθεί τόσο που θυμίζουν την γραμμή “Μαζινό”!

Δεν υπάρχουν σχόλια: