Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

"Ελληνική Ενδυμασία και Έλληνες ζωγράφοι"

Εγκαινιάστηκε η έκθεση, "Ελληνική Ενδυμασία και Έλληνες ζωγράφοι", στο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου Ελληνίδων, από τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα επιφανών καλλιτεχνών από την ομάδα του Μονάχου μέχρι τον Θεόφιλο. Λάδια, υδατογραφίες, ακουαρέλες και ακρυλικά, πορτρέτα και πολυπρόσωπες παραστάσεις.
Ποίκιλες εικαστικές εκδοχές με θέμα την ελληνική ενδυμασία "στέκουν" δίπλα σε ενδυματολογικά σύνολα ή μεμονωμένα εξαρτήματα της μουσειακής συλλογής του Λυκείου των Ελληνίδων. "Σήμερα εγκαινιάζουμε μια μοναδική έκθεση που αφορά στην παραδοσιακή λαϊκή ενδυμασία. Το Λύκειο Ελληνίδων έχει κάνει μια σπουδαία δουλειά όλα αυτά τα χρόνια και η ελληνική πολιτεία στηρίζει αυτό το μη κερδοσκοπικό σωματείο. Είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε στην συντήρηση όλων αυτών των μοναδικών θησαυρών και τη διατήρηση αυτού του πολιτιστικού περιεχομένου και στις μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρουν διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία", είπε ο κ. Λιάπης. Η είσοδος στο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας είναι ελεύθερη για το κοινό.
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: