Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ξανά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η Αγνή Μπάλτσα με όπερα του Ροσίνι



H μεγάλη Ελληνίδα μέτζο σοπράνο Αγνή Μπάλτσα θα βρεθεί ξανά, για τέσσερις παραστάσεις στις 14, 17, 19 και 21 Μαρτίου,στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ως πρωταγωνίστρια της όπερας του Ροσίνι «Ιταλίδα στο Αλγέρι».
Η όπερα του Ροσίνι αποτελεί μια αναβίωση της βιεννέζικης παράστασης του 1987, σε σκηνοθεσία τότε, του Γάλλου σκηνοθέτη και σκηνογράφου Ζαν- Πιερ Ποννέλ.Τη σκηνοθετική αναβίωση που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπογράφει η Ντιάνα Κίναστ.
Στο πλάι της Αγνής Μπάλτσα (Ιζαμπέλλα) εμφανίζονται τρεις Ιταλοί καλλιτέχνες, ο βαθύφωνος Λορέντσο Ρεγκάτσο (Μουσταφά), ο βαρύτονος Ρενάτο Τζιρόλαμι (Ταντέο) και ο μπάσος Αντρέα Πατουτσέλλι (Αλί) και τρεις Έλληνες διεθνείς μονωδοί: ο τενόρος Μάριο Τσεφφίρι (Λιντόρο), η σοπράνο κολορατούρα Βασιλική Καραγιάννη (Ελβίρα) και η μεσόφωνος Κλεοπάτρα Νάσιου (Τζούλμα). Τη μουσική προετοιμασία ανέλαβε ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.
Στην παράσταση συμμετέχει η Χορωδία Fons Musicalis υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. Τους σολίστ και τους χορωδούς θα συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Αντονέλλο Αλλεμάντι.
Για την καλύτερη κατανόηση του ποιητικού κειμένου και της πλοκής, θα υπάρχει προβολή ελληνικών υπέρτιτλων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ(in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: