Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Η ΡΕΒΑΝΣ ΤΟΥ ΑΝΑΝ

Τελικά το κομματικό μαντρί είναι πολύ δυνατό και στην Κύπρο.
Ελπίζω ο Κυπριακός λαός να κρατήσει τα εθνικά του αντανακλαστικά, γιατί το μέλλον θα είναι δύσκολο.

Διαβάζω πριν λίγο στον Ελεύθερο Κόσμο.
Στην τρίτη θέση της επιλογής των Ελληνοκυπρίων ψηφοφόρων βρέθηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος με ποσοστό 31,8% πίσω από τους Χριστόφια και Κασουλίδη, οι οποίοι θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Εκτός από τα επιτελεία των κομμάτων των δύο υποψηφίων, είναι σίγουρο ότι για το αποτέλεσμα αυτό θα χαρούν και διάφοροι άλλοι σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όλοι όσοι είχαν υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν, τώρα είχαν την ευκαιρία να πάρουν την ρεβάνς τους. Αναφερόμαστε φυσικά στις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον ΟΗΕ, και στην Ελλαδική Πολιτική ηγεσία, τόσο την κυβερνητική όσο και της αντιπολίτευσης. Όλοι αυτοί, τους τελευταίους μήνες είχαν ξεκινήσει μία προσπάθεια απαξίωσης του έργου του Τάσσου Παπαδόπουλου και παράλληλα μία προσπάθεια εκφοβισμού των ψηφοφόρων της Κύπρου, ότι τυχόν επανεκλογή του θα απομόνωνε διεθνώς την Κύπρο και δεν θα οδηγούσε σε καμία λύση το Κυπριακό.
Κάτι παρόμοιο είδαμε να συμβαίνει λίγες εβδομάδες πριν και στις προεδρικές εκλογές της Σερβίας, όπου ανάλογες πιέσεις ασκήθηκαν για την εκλογή του σημερινού Προέδρου Τάντιτς. Αποτέλεσμα της εκλογής αυτού υπήρξε η σημερινή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από τους Αλβανούς. Το τι θα συμβεί στην Κύπρο, αναμένεται να το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες και δυστυχώς δεν προβλέπεται να είναι κάτι το θετικό για το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού.

Οι Κύπριοι ψηφοφόροι επέλεξαν τους δύο κομματικούς υποψηφίους της δεξιάς και της αριστεράς, οι οποίοι όμως είχαν ταυτόσημες θέσεις στο εθνικό ζήτημα επιδιώκοντας μία επαναφορά του Σχεδίου Ανάν και μία διζωνική ομοσπονδία , η οποία μαθηματικά οδηγεί στην υποβάθμιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνισμού στην Μεγαλόνησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: