Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Ποινή φυλάκισης σε οπαδό του ΠΑΟΚ

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, επέβαλλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σ’ έναν οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνελήφθη μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, έξω απ΄ το «Καυτανζόγλειο». Σύμφωνα με τη δικογραφία της δίκης, ο 28χρονος παραβίασε το νόμο περί αθλητισμού, πετώντας στον αγωνιστικό χώρο έναν πυρσό, κάτι που έγινε αντιληπτό απ’ τις κάμερες του Σταδίου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψή του βάσει του οπτικού υλικού. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν εκείνος που φαίνεται στη φωτογραφία.

Όπως φαίνεται, τον πυρσό, τον είχε ανάψει νωρίτερα κάποιος ομοϊδεάτης του, ο οποίος όμως δεν κατέστη δυνατό να συλληφθεί, αφού τα χαρακτηριστικά του δεν απεικονίζονταν καθαρά στις φωτογραφίες.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον συλληφθέντα οπαδό, σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, δεν μετατρέπεται, ενώ δεν έχει ούτε ανασταλτικό χαρακτήρα. Πάντως, νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε 12μηνη ποινή φυλάκισης, κάτι που τελικώς δεν έγινε.

Παρατράγουδα στη δίκη

Η ανακοίνωση της απόφασης της δίκης, προκάλεσε αντιδράσεις των 50 περίπου οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» που στήθηκαν έξω απ’ το Δικαστικό Μέγαρο απ’ το πρωί, σε μια κίνηση συμπαράστασης προς τον συλληφθέντα ομοϊδεάτη τους, ξεσπώντας σε αποδοκιμασίες που προκάλεσαν την παρέμβαση του προέδρου. Εκείνος με τη σειρά του διέταξε τους αστυνομικούς να προχωρήσουν σε συλλήψεις, όπου τελικώς «πιάστηκε» ένας οπαδός, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς παρουσιάστηκε έγγραφο που πιστοποιεί πως πρόκειται για ψυχασθενή.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στη δικαστική αίθουσα μετά την απόφαση, καταγράφηκαν στα πρακτικά της δίκης και διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς( SuperΣΠΟΡ FM)

Η κατάσταση στα γήπεδα είναι σοβαρη και θέλει προσοχή γιατί ο νόμος είναι αυστηρός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: