Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΑΡΗΣ: Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του κυπέλου σήμερα στην Ξάνθη


Να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος επιθυμεί ο Άρης που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ξάνθη (17:45, Alpha). Οι «κίτρινοι» θα προσπαθήσουν να φύγουν από τα Πηγάδια με θετικό αποτέλεσμα, που θα τους καθιστά φαβορί για τον επαναληπτικό. Στόχος των Θεσσαλονικιών, όπως δήλωσε ο Χαβίτο, είναι να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Εξάλλου, επιστρέφουν στην ενδεκάδα παίκτες όπως οι Νέτο, Νεμπεγλέρας και Γκαρσία. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τους Κάλβο, Κόκε και Φελίπε, επειδή θέλει να χτυπήσει στην αντεπίθεση την ακριτική ομάδα. Η επιστροφή των Νεμπεγλέρα και Γκαρσία γεμίζει τα «κενά» που παρουσιάστηκαν. Η άμυνα θα αποτελείται από τους Νέτο (δεξιά), Αουρέλιο (αριστερά), Ρονάλντο και Παπαδόπουλο (κεντρικοί). Μια θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικούν οι Γιάχιτς-Ιβιτς, ενώ κάτω από τα δοκάρια οι Χαλκιάς-Κέλεμεν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Αμορόζο και Ζεντίλ.

Χαβίτο: «Να κρατήσουμε πίσω το μηδέν»

Για την πρόκληση των παικτών του Άρη στο σημερινό παιχνίδι με τη Ξάνθη μίλησε ο Φρανσίσκο Χαβίτο. «Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι βασικός μας στόχος. Δεν υπάρχει άγχος στην ομάδα. Θα μπούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η εμφάνιση στη Βέροια αποτελεί παρελθόν και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στην Ξάνθη, που τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη. Το καλύτερο θα είναι να κρατήσουμε πίσω το μηδέν και να μπορέσουμε να βάλουμε ένα ή δύο γκολ», τόνισε ο 25χρονος άσος και αναφέρθηκε στις προσωπικές φιλοδοξίες του: «Επιθυμώ περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αισθάνομαι ότι είμαι έτοιμος να προσφέρω στην ομάδα».

Ελάχιστα διαθέσιμα εισιτήρια

Τα εισιτήρια που προμηθεύτηκε η διοίκηση του Άρη για τον σημερινό αγώνα και διατίθεντο στο «Aris Megastore» είχαν σχεδόν εξαντληθεί μέχρι χθες το απόγευμα, όπως και αυτά που ήταν στη διάθεση των συνδέσμων. Έτσι οι «κίτρινοι» θα έχουν την υποστήριξη τουλάχιστον 1.200 οπαδών τους. Σύμπτωση Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές, τη σεζόν 2001-02 στην προημιτελική φάση και τη σεζόν 2004-05 για την ημιτελική φάση. Το περίεργο είναι ότι καμία δεν έχει νικήσει στην έδρα της. Την πρώτη φορά, η Ξάνθη ήταν αυτή που πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά, χάνοντας το πρώτο ματς στην έδρα της με 0-1, αλλά κερδίζοντας τη ρεβάνς με 2-1. Τη σεζόν 2004-05, ο Αρης «χαμογέλασε» και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Στο πρώτο ματς έχασε στο «Κλ. Βικελίδης» με 1-2, με γκολ του Καζάκη στο 88', αλλά στον δεύτερο αγώνα τα δύο γκολ του Μίμη Μπενίσκου έδωσαν την πολύτιμη πρόκριση. (Πηγή: SportDay) Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: