Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Αμερικανός βουλευτής παύει την υποστήριξη του στην ΠΓΔΜ

Ο δημοκρατικός βουλευτής του Νιου Τζέρσεϊ Μπιλ Πασκρέλ, ο οποίος ήταν ένας εκ των δύο νομοθετών που είχαν ανακοινώσει τη δημιουργία της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Ομάδας Φιλίας του Κογκρέσου», ενημέρωσε τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλέξανδρο Μαλλιά, ότι ο ίδιος σταμάτησε την προσπάθεια για την δημιουργία αυτής της ομάδας.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μετά από συνάντηση που είχε με τον κ. Μαλλιά στη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξείς στο θέμα του ονόματος, επισημαίνοντας την εποικοδομητική στάση που τηρεί η Ελλάδα και τη δεδηλωμένη πρόθεσή της να αποδεχθεί μια συμβιβαστική λύση.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός βουλευτής υπογράμμισε τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αμερική και την Ελλάδα, επιλέγοντας να επισημάνει ιδιαίτερα τη σημασία και το ρόλο που διαδραματίζουν οι χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες του Νιου Τζέρσεϊ που είναι ελληνικής καταγωγής. Κατέληξε με την εκτίμηση ότι μια κοινά αποδεκτή λύση θα ήταν προς όφελος και των δυο πλευρών και δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι μπορεί από τη δική του πλευρά για την επίτευξη του στόχου αυτού.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: