Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Αμερικανικός πύραυλος έπληξε κατασκοπευτικό δορυφόρο

Πύραυλος που εκτοξεύθηκε από αμερικανικό πολεμικό πλοίο έπληξε έναν αμερικανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο που είχε πάψει να λειτουργεί, σε μια προσπάθεια να μην συντριβεί στη Γη η δεξαμενή των τοξικών καυσίμων του, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Πεντάγωνο.
Ο πύραυλος SM-3 εκτοξεύθηκε από το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Lake Erie στον Ειρηνικό στις 22.26 (τοπική ώρα, 05.26 ώρα Ελλάδας) και έπληξε το δορυφόρο, ο οποίος είχε μέγεθος λεωφορείου, σε ύψος 247 χλμ. πάνω από τον ωκεανό, αναφέρει το Πεντάγωνο στην ανακοίνωσή του.
«Ένα δίκτυο αισθητήρων στο έδαφος, τον αέρα, τη θάλασσα και το διάστημα επιβεβαιώνει ότι ο αμερικανικός στρατός αναχαίτισε δορυφόρο του Εθνικού Γραφείου Αναγνώρισης ο οποίος είχε πάψει να λειτουργεί και πλησίαζε να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η επιβεβαίωση ότι η δεξαμενή καυσίμου διαλύθηκε αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα σε 24 ώρες», αναφέρεται ακόμη. «Λόγω το σχετικά χαμηλού ύψους στο οποίο βρισκόταν ο δορυφόρος όταν επλήγη, θραύσματα θα αρχίσουν να εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα αμέσως», προστίθεται. «Σχεδόν όλα τα θραύσματα θα καούν μόλις εισέλθουν στην ατμόσφαιρα μέσα σε 24 ως 48 ώρες και τα υπόλοιπα θραύσματα αναμένεται να εισέλθουν μέσα σε 40 ημέρες», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: