Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Ενόχληση από πολιτική συγκέντρωση για Ερντογάν στην Κολονία

Δεκαέξι χιλιάδες Τούρκοι επευφήμησαν τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα μεγάλο κλειστό αμφιθέατρο στη Γερμανία ενώ τους προέτρεπε να αντισταθούν στην αφομοιωσή τους στη Δύση.
Η πολιτική συγκέντρωση της μεγαλύτερης εθνικής μειονότητας της Γερμανίας ενόχλησε Γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ότι ένα μείζον πολιτικό γεγονός στο γερμανικό έδαφος διαφημίζεται στις αφίσες μόνο στα τουρκικά.
Ο Ερντογάν εκφώνησε την ομιλία του στα τουρκικά χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση στα γερμανικά.
Αναφέρθηκε έμμεσα σ΄ αυτές τις ανησυχίες λέγοντας ότι είναι σωστό για τους Τούρκους μετανάστες να μαθαίνουν γερμανικά και άλλες γλώσσες ώστε να μπορέσουν να ενσωματωθούν, αλλά θα ήταν σφάλμα να εγκαταλείψουν την τουρκική κληρονομιά τους και να αφομοιωθούν.
Πολλοί Τούρκοι είχαν ταξιδέψει από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία για να ακούσουν την ομιλία του που διήρκεσε μία ώρα στην Κελναρένα.
Ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στην υπεράσπιστη των συμφερόντων τους και να κερδίζουν εκλογές ως δήμαρχοι και μέλη ευρωπαϊκών εθνικών κοινοβουλίων.
Επίσης, ζήτησε να γίνει γρήγορα η έρευνα για να βρεθούν τα αίτια μιας πυρκαγιάς που πριν από μια εβδομάδα στοίχισε τη ζωή σε εννέα Τούρκους στη γερμανική πόλη Λουντβιχσχάφεν. Οι σοροί τους έφτασαν το βράδυ της Κυριακής, με ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, στην Γκαζιαντέπ, για να ενταφιαστούν στην Τουρκία
flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: