Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

T. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : Κίνδυνος επανεμφάνισης του σχεδίου Ανάν

Η θέση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ - ότι το νέο κράτος, που θα προκύψει από τη λύση του Κυπριακού, πρέπει να βρίσκεται στα πρότυπα του σχεδίου Ανάν - αποτελεί απάντηση σε όσους λένε ότι άσκοπα αναφερόμαστε στον κίνδυνο να επανέλθει το σχέδιο Ανάν με τη μια ή την άλλη μορφή, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Ταλάτ πως το νέο κράτος που θα δημιουργηθεί με την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, θα πρέπει να είναι πραγματικά νέο και όχι συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και να βρίσκεται στα πρότυπα του σχεδίου Ανάν, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι αυτή είναι μια πάγια θέση των Τουρκοκυπρίων, προσθέτοντας πως «εξίσου πάγια είναι και η δική μας θέση» ότι το νέο κράτος που θα προκύψει από τη λύση του Κυπριακού θα «πρόκειται για μετεξέλιξη του κράτους και όχι για παρθενογένεση» .
Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι «όσον αφορά το σχέδιο Ανάν έχουν λεχθεί τόσα πολλά. Επαναλαμβάνω πως ενώ τα ίδια τα Ηνωμένα Εθνή, η Ε.Ε., τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ θεωρούν το σχέδιο Ανάν ως ιστορία, οι μόνοι που παραμένουν προσκολλημένοι στο σχέδιο Ανάν είναι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι» .
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: