Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Συνελήφθησαν δύο άτομα με αρχαία

Ένα σημαντικό αρχαιολογικό θησαυρό κατείχαν δύο άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της διεύθυνσης Ασφαλείας, στην περιοχή του αεροδρομίου, στη Θεσσαλονίκη και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για αρχαιοκαπηλία.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 57 και 50 χρόνων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα ανδρικό άγαλμα ρωμαϊκών χρόνων, ύψους 1,15 μ., το οποίο είχαν κρύψει στο εσωτερικό έμφορτου τρέιλερ. Σύμφωνα με αρχαιολόγους, το εύρημα ανήκει σε γνωστό τύπο ιματιοφόρου μορφής της ρωμαϊκής εποχής και κρίνεται ιδιαίτερα μεγάλης αρχαιολογικής, ιστορικής και χρηματικής αξίας.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν τοποθετήσει το εύρημα προς φύλαξη στο συγκεκριμένο σημείο και είχαν ξεκινήσει διαδικασία διαπραγμάτευσης για την πώλησή του σε τρίτο πρόσωπο.

Στο σπίτι του 50χρονου, εξάλλου, εντοπίστηκε ένα μπρούντζινο δίπτυχο με σημαντικές θρησκευτικές αναπαραστάσεις, το οποίο υπάγεται, επίσης, στις προστατευτικές διατάξεις περί αρχαιοτήτων, αλλά και 2.940 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων στην υπόθεση.



ΑΠΕ - ΜΠΕ (e-typos.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: