Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Έκθεση αφίσας από τους σπουδαστές του ΑΚΤΟ


Οι σπουδαστές του κλάδου γραφιστικής του ΑΚΤΟ κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό φιλοτέχνησης αφισών για τις όπερες «Τόσκα» και «Τουραντότ» που παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2007/2008.
Έκθεση των αφισών εγκαινιάζεται στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Θέατρο «Ολύμπια», Ακαδημίας 59) την Τετάρτη 26 Μαρτίου, ώρα 17:30. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Απριλίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10:00 έως τις 20:00 καθημερινά. Στα εγκαίνια θα απονεμηθούν βραβεία και έπαινοι στους σπουδαστές που διακρίθηκαν.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις «Έτος Πουτσίνι - 150 χρόνια από τη γέννηση του δημιουργού» που διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 150 σπουδαστές. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, στελέχη τη Λυρικής Σκηνής ανέλαβαν να παρουσιάσουν τα δύο αυτά έργα του Πουτσίνι στους σπουδαστές του ΑΚΤΟ, με αναλύσεις, προβολές, DVD παραστάσεων κ.ά.
Επιτροπή, που την αποτελούσαν οι Βλάσης Βέλλιος (Πρόεδρος ΑΚΤΟ), Φώτης Παπαθανασίου (Αντιπρόεδρος Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Νίκος Πετρόπουλος (Σκηνογράφος - Σκηνοθέτης), Παύλος Σάμιος (Ζωγράφος), επέλεξε τους δύο βραβευθέντες σπουδαστές, Βασίλειο Τσιμπουκλή και Γιάννη Πανδή, στους οποίους θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία, ενώ έπαινοι θα δοθούν στις σπουδάστριες Κωνσταντίνα Χριστοπούλου, Ακριβή Ανδριανού, Αννα-Μαρία Κούση και στον σπουδαστή Μάρκο Ζουριδάκη.

flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: