Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

ΠΩΣ Η ΕΘΝΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑΙΝΤΕΛ ¨ΟΡΕΣΤΗΣ¨…



Ποτέ δε μου άρεσαν τα μεγάλα δισκοπωλεία

Νομίζω ότι το όλο σκηνικό είναι για την προώθηση των καλλιτεχνών που επενδύουν οι μεγάλες εταιρείες αλλά και μια πολιτική ξεπουλήματος με τις διάφορες προσφορές.
Έτσι σπάνια αγοράζω από εκεί, προτιμώ τα μικρά εξειδικευμένα δισκοπωλεία που εκτός τις αγορές μπορείς να ακούσεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις και να ενημερωθείς από τους φανατικούς του κάθε είδους.
Σε ένα τέτοιο δισκοπωλείο, σε όροφο στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, έμαθα για την ηχογράφηση της όπερας του Χαίντελ ¨ Όρέστης¨ σε διεύθυνση Γιώργου Πέτρου με Έλληνες τραγουδιστές και την καμεράτα της Στουτγάρδης για την Γερμανική Εταιρία ΜDG.
Προσεχώς θα αγοράσω και τις όπερες Tamerlano και Arianna in Creta του G. F. Händel πάλι σε διεύθυνση Γ. Πέτρου και τη Συμφωνική της Πάτρας με όργανα εποχής.
Η γνωριμία μου με το είδος έγινε απλά ακούγοντας μια συζήτηση εκτός χώρου λάιφ στάιλ της μουσικής…
Αν πάψουν να υπάρχουν αυτά τα δισκοπωλεία θα μειωθούν οι τόποι όπου επικοινωνούν και πολλαπλασιάζονται άτομα με διαφορετικές από τις κρατούσες μουσικές συνήθειες….
Το ρεύμα της Εθνικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στηρίζει αυτούς τους μικρούς, εκτός συστήματος, εμπορικούς, χώρους προώθησης της μουσικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: