Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Καταδίκη οπαδών του ΠΑΟΚ για επεισόδια

Καταδίκη οπαδών του ΠΑΟΚ για επεισόδια
Πάσχα στη φυλακή θα κάνουν δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ που καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών χωρίς αναστολή. Κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΚ, στις 13 Απριλίου.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής οι δύο φίλοι του «Δικέφαλου», ηλικίας 30 και 20 ετών, που κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, καθώς δικάστηκαν με τον νέο αθλητικό νόμο που δεν αναστέλλει ούτε μετατρέπει τις επιβληθείσες ποινές. Το δικαστήριο τους απήλλαξε των κατηγοριών της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Μαζί τους στο εδώλιο κάθισε -με τις ίδιες κατηγορίες- ένας ακόμη οπαδός του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για έναν 18χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, πλην όμως δικάστηκε ως ανήλικος και το δικαστήριο επέβαλε σε βάρος του επιμορφωτικά μέτρα.
Νωρίτερα, δύο εκ των αστυνομικών που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας, αναγνώρισαν χωρίς αμφιβολία ότι ο 30χρονος και ο 18χρονος ήταν μεταξύ των δραστών που πετούσαν πέτρες σε βάρος των δυνάμεων της Αστυνομίας. Αντίθετα, ο 20χρονος φέρεται, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, ότι απλώς βρισκόταν στην ομάδα που πρωταγωνιστούσε στα επεισόδια.
Κατά τη διάρκεια των απολογιών, ο 30χρονος υποστήριξε ότι πέταξε χαλίκια κατά των αστυνομικών. Από την πλευρά του, ο 18χρονος είπε ότι παρασύρθηκε από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε την ώρα των επεισοδίων. Ο 20χρονος τόνισε ότι η περιέργεια ήταν αυτή που τον κράτησε στο χώρο των επεισοδίων.
Παράλληλα με τις σε βάρος τους επιβληθείσες ποινές, ο 30χρονος και ο 20χρονος, απαγορεύεται να παρακολουθήσουν αθλητική δραστηριότητα της ομάδας τους για τα επόμενα δύο χρόνια.
Τα επεισόδια προκλήθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων. Ομάδα εξαγριωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, από το βαρύ σκορ με το οποίο ηττήθηκε το σωματείο τους, άρχισε να βάζει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και να εκτοξεύει πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από δέκα εξ αυτών και να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ακόμη, προκλήθηκαν φθορές σε δημοτικό πολιτιστικό κέντρο και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για σχόλια επί του θέματος υπάρχει θέμα-κουβέντα στο rizogalo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: