Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Η θέση του δαρβίνου στην κόντρα ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ !!!!

Γράφει ό δαρβίνος στον διάλογο που έχει ανοίξει στο www.rizogalo.com

Καταρχήν, αν δεν υπήρχαν τα σκουπίδια, δεν θα ξέραμε τι είναι καλό και ποιοτικό για τα προσωπικά του γούστα ο καθενας.

Το είδος μουσικής/σόου το επιλέγει ο καθένας σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. Κι εγώ δεν είμαι κανένας φαν της καλομοίρας (τουλάχιστον καλλιτεχνικά :lol: ), αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου τόσο ουάου . Άλλωστε η τέχνη (ή η μη τέχνη) σκοπό έχει να αγγίξει χορδές στην προσωπικότητα του καθενός, και όχι να αποτελεί κομμάτι κάποιας κλειστής πεφωτισμένης ελίτ. Αν δεν μπορώ να ταυτιστώ με το 16χρονο που τρελαίνεται για Σάκη, αυτό δεν με κάνει πιο ποιοτικό πιο κουλτουριάρη ή ανώτερο ον. Είναι θέμα αισθητιριακό καθαρά. Αν θεωρώ πχ του Μπίτλς απόλυτο συγκρότημα και ο μανιακ διαφωνήσει μαζί μου και πει ότι οι Μπίτλς είναι σκουπίδια μπροστά στον παιτέρη που έχει για άβαταρ, τότε θα βρεθούμε σε ένα αδιέξοδο. Γιατί? Γιατί θα πρέπει να στηρίξουμε με επιχειρήματα γιατί η θέση μας είναι η σωστή. Και αυτό ρεαλιστικά δεν μπορεί να γίνει διότι αυτά τα πράγματα είναι θέμα γούστου.

Και για αυτό πολλές φορές με ενοχλεί που πουθενάδες κάνουν κριτική στην όποια καλομοίρα. Πχ τα κανάλια κάνουν ανηλεή πόλεμο χολής στα ελληνικά της καλομοίρας. Άραγε αυτοί που κάνουν κριτική, ποια η σχέση τους με την μόρφωση? Ή ακόμα-ακόμα και με το ήθος.

Και όλος αυτός ο πρόλογος για να αναφερθώ στον τσίπρα τον νιου ειτζ σταιλ κλαιν μαιν λίντερ της προοδευτικής αριστεράς. Να εκφράσεις αδιαφορία για την γιουροβίζιον ή για την καλομοίρα να δεν είναι του γούστου σου να το καταλάβω, να σου πω και μπράβο που έχεις άποψη. Άλλα να υπάρχει πολεμική για έναν θεσμό που απασχολεί εκατομύρια ανθρώπους ανά την ευρώπη εδώ και δεκαετίες, το βλέπω λίγο υποκριτικό από μέρους της πάντα "έντεχνης" τεχνολάγνης αριστεράς. Όπως αντίστοιχα ψευτοσοφιστικέ ήταν πάντοτε τα υψηλά (δεξιά αν θέλετε) στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, που θεωρούσε ότι η κλασική μουσική και ποιητές όμως ο ελύτης είναι κτήμα της ελίτ και όχι όλου του κόσμου. Τες πα ο τσίπρας και η πρωτοβουλίες του με αφήνουν παγερά αδιάφορο, όσο θα πρόκειται για την δεξιά της νεολαίας.

Όλη η κουβέντα
http://www.rizogalo.com/viewtopic.php?f=51&p=1144#p1144

Δεν υπάρχουν σχόλια: