Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Την απαγόρευση του Ιντιάνα Τζόουνς ζητά το ΚΚ της Ρωσίας

Μέλη του ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος ζήτησαν την απαγόρευση της νέας ταινίας Ιντιάνα Τζόουνς στη Ρωσία, λέγοντας ότι διαστρεβλώνει την ιστορία.
Η ταινία Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου δείχνει τον Χάρισον Φορντ να έρχεται αντιμέτωπος με μια σατανική πράκτορα της KGB, την οποία ερμηνεύει η Κέιτ Μπλάνσετ.Ο Σεργκέι Μαλίνκοβιτς, ανώτερο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι αυτά που δείχνει η ταινία είναι «ανοησίες».
«Το 1957 οι κομμουνιστές δεν έτρεχαν γύρω- γύρω στις ΗΠΑ με κρυστάλλινα κρανία» δήλωσε.«Γιατί να συμφωνήσουμε σε αυτό το ψέμα και να αφήσουμε τη Δύση να ξεγελάσει τους νέους μας;» είπε, προσθέτοντας ότι πολλοί Ρώσοι νέοι δεν είχαν γεννηθεί το 1957. «Θα πάνε στο σινεμά και θα είναι σίγουροι ότι το 1957 δημιουργήσαμε πρόβλημα στις ΗΠΑ και ότι σχεδόν ξεκινήσαμε έναν πυρηνικό πόλεμο».
Ο Αντρέι Αντρέγιφ, ανώτερο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα, δήλωσε ότι είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι «ταλαντούχοι σκηνοθέτες θέλουν να δημιουργήσουν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο».
Newsroom ΔΟΛ(in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: