Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Με «Τουραντότ» ανοίγει αυλαία το Φεστιβάλ Αθηνών

Με τη φιλόδοξη παραγωγή «Τουραντότ» του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία της Ιταλίδας Ρενάτα Σκότο, ανοίγει την αυλαία του το Φεστιβάλ Αθηνών για το 2008. Οι παραστάσεις θα ανέβουν στο Ηρώδειο στις αρχές Ιουνίου. Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει την παραγωγή στο Ηρώδειο στις 1, 3, 5, 6, 7 και 8 Ιουνίου.Τον ρόλο του τίτλου ερμηνεύουν οι υψίφωνοι Τζάνις Μπερντ (1, 3, 5, 7 Ιουνίου) και Σουζάν Ρενέ Φόστερ (6, 8 Ιουνίου), τον Καλάφ οι τενόροι Φράνκο Φαρίνα (1, 3, 5, 7 Ιουνίου) και Πιέρο Τζουλιάτσι (6, 8 Ιουνίου), ενώ τη Λιου οι υψίφωνοι Έλενα Κελεσίδη (1, 3, 5, 7 Ιουνίου) και Όλγκα Μικιτένγκο (6, 8 Ιουνίου).
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κάρλο Ντιάπι, ενώ την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης έχει ο Λουκάς Καρυστινός.
«Πρόκειται για μια όπερα η οποία είχε κερδίσει το 'φωτοστέφανο της δόξας' προτού ακόμη δοθεί η πρεμιέρα της, το 1926, λόγω του ότι ο συνθέτης είχε πεθάνει προ διετίας, αφήνοντάς την ανολοκλήρωτη» λέει, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο μαέστρος της παράστασης Λουκάς Καρυτινός.
Η Κινέζα πριγκίπισσα Τουραντότ παραμένει άσπιλη, μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί εκείνος που θα λύσει τρία αινίγματα, με εκείνη να επιτελεί έναν ρόλο «Σφίγγας». Όσοι δεν βρίσκουν τις απαντήσεις πεθαίνουν και φόβος έχει κυριεύσει τη χώρα. Ώσπου εμφανίζεται ένας άγνωστος πρίγκιπας, αποφασισμένος να κατακτήσει την όμορφη κοπέλα.
Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 20 έως 130 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ