Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009

Bεβήλωση της Ελληνικής Σημαίας

Έχουμε αφήσει τη Β. Ήπειρο στο έλεος των Αλβανών, ενώ θα μπορούσαμε να τους πιέσουμε με άξονα την ευρωπαική τους προοπτική αλλά και την εξάρτηση τους από τα ελληνικά κεφάλαια.
Επίσης δε βλέπω τις διάφορες οργανώσεις για τα δικαιώματα των μειονοτήτων(η ελληνική στη Βόρειο Ήπειρο είναι επίσημα αναγνωρισμένη) να κάνουν ενέργειες στήριξης των Ελλήνων εκεί.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνική Ελληνική Μειονότητα «ΟΜΟΝΟΙΑ», καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση που έγινε νύκτα στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης μας. Άγνωστοι που διακατέχονται από αισθήματα ρατσισμού, βεβήλωσαν την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη μαζί με την αλβανική και ευρωπαϊκή.
Είναι πράξη από ανεύθυνα στοιχεία που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση. Είναι πράξη σκοταδισμού που προκαλεί τα αισθήματα όλων των ελλήνων και θέλουμε να πιστεύουμε και των υγιώς σκεπτόμενων αλβανών συμπολιτών μας.
Το γεγονός ότι τέτοιου είδους γεγονότα συμβαίνουν πάντα προεκλογικά μας κάνει πιο σκεπτικούς για το κλίμα που θα επικρατήσει στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε 20 μέρες από σήμερα. Στις προηγούμενες εκλογές πέντε μέλη της κοινότητας μας από τη Χειμάρρα, καταδικάστηκαν με τη αστεία κατηγορία ότι πρόσβαλαν τα σύμβολα του Αλβανικού έθνους. Εμείς σεβόμαστε τα σύμβολα όλων των εθνών και καλούμε την Αλβανική δικαιοσύνη να δείξει την ανάλογη ευαισθησία που επιβάλλεται άλλωστε από το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας δεν πτοείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Μέσα στα πλαίσια του νόμου και των Διεθνών Συμβάσεων, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια για τα δίκαια της Ελληνικής Μειονότητας. Αγωνίζεται επίσης με ζήλο και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας, απαιτεί όμως τον αντίστοιχο σεβασμό της Ελληνικής Μειονότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: