Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ένα βήμα στο ξεδόντιασμα των δουλεμπόρων !!!

Αν θέλουμε να ελπίζουμε πρέπει να έχουμε κάθε μέρα τέτοιες ειδήσεις...
Διαβάζω στο in.gr

Κύκλωμα Πακιστανών, Ελλήνων και Ιρακινών οι οποίοι μετέφεραν παράνομα μέσω Τουρκίας μετανάστες στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε
από τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Τα μέλη του κυκλώματος κρατούσαν τους παράνομους μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες σε διαμέρισμα-φυλακή στο Περιστέρι και εκβίαζαν τους συγγενείς τους προκειμένου να καταβάλλουν τα προσυμφωνηθέντα ποσά για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης εννέα μέλη του κυκλώματος και ειδικότερα τέσσερις Πακιστανούς, δυο Ιρακινούς και τρεις Έλληνες κατά τη διάρκεια εφόδου στο διαμέρισμα στο Περιστέρι και σε κατάστημα στο Ιλιον.

Συνελήφθησαν, επίσης, έξι Πακιστανοί και ένας Αφγανός, τους οποίους είχε φέρει το κύκλωμα παράνομα στην Ελλάδα.

Οι τρεις από αυτούς ήταν κλεισμένοι στο διαμέρισμα-φυλακή, που έφερε κάγκελα στα παράθυρα και από τη στιγμή που έφτασαν στη χώρα -πριν δέκα ημέρες- υποβάλλονταν σε καθημερινούς ξυλοδαρμούς και απειλές για τη ζωή τους, προκειμένου οι συγγενείς τους στο Πακιστάν να καταβάλλουν 7.000 ευρώ για τον καθένα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ΙΧ φορτηγό, που είχαν κλέψει από το Μοσχάτο, και το είχαν διαμορφώσει κατάλληλα για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών, δυο ζευγάρια πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, τέσσερα ΙΧ αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούνταν ως προπομπή του φορτηγού μεταφοράς και 40.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα την Πέμπτη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: