Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Συνελήφθη σπείρα(αφγανών-πακιστανών) που διακινούσε λαθρομετανάστες

Διαβάζω και σκέφτομαι ότι δε μας αρκούσε η ντόπια μαφία, έχουμε την εισαγώμενη αλλά και πάρα πολλά ξένα χέρια για να υπηρετήσουν το έγκλημα...

Σπείρα, που διακινούσε λαθρομετανάστες στη χώρα μας και η οποία αποτελούνταν από 9 άτομα, εξαρθρώθηκε προχθές από το τμήμα Ασφάλειας Νίκαιας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 23χρονο Αφγανό και 8 Πακιστανούς 18-44 ετών, καθώς και 8 λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν, οι οποίοι κρατούνταν κάτω από άθλιες συνθήκες σε σπίτι στη Νίκαια.

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα που τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση λαθρομεταναστών, καθώς και δύο πλαστά διαβατήρια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα παραλάμβανε λαθρομετανάστες από τις ακτές της Εύβοιας όπου έφταναν με πλωτά μέσα από την Τουρκία και τους μετέφεραν με φορτηγό που οδηγούσε ο 23χρονος Αφγανός στο σπίτι στη Νίκαια ενώ άλλοι τρεις με ΙΧ αυτοκίνητο προπορεύονταν για να ειδοποιούν σε περίπτωση αστυνομικών μπλόκων.

Οι υπόλοιποι πέντε από τη σπείρα ήταν φύλακες των λαθρομεταναστών τους οποίους υπέβαλαν σε άγριους ξυλοδαρμούς και απειλές προκειμένου να αναγκάσουν τους συγγενείς τους να καταβάλουν 4.000 ευρώ για τον καθένα προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: