Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Στο πλευρό των ΕΛΛΗΝΩΝ ψαράδων!

Θεσσαλονίκη: Δυναμική παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στη Νέα Μηχανιώνα


«ο Έλληνας εργάτης πάνω απ’ όλα»: Στο πλευρό των ΕΛΛΗΝΩΝ ψαράδων! Ενθουσιώδεις αντιδράσεις προκάλεσε στους κατοίκους η παρουσία της Χρυσής Αυγής

Με απόλυτη επιτυχία έληξε πριν από λίγες ώρες η ενημερωτική παρέμβαση της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης στη Μηχανιώνα, επιβεβαιώνοντας γι’ ακόμη μια φορά ότι ο δρόμος του εθνικισμού και του σοσιαλισμού είναι το μέλλον. Σε απάντηση στις προκλητικές ενέργειες μελών αριστερών συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίοι έσπευσαν πρόσφατα να στηρίξουν τους… Αιγύπτιους αλιεργάτες, αγνοώντας την τύχη των Ελλήνων ψαράδων και κατηγορώντας τους μάλιστα για την εξαθλίωση που υφίσταται μια μειοψηφία μεταναστών, προσβάλλοντας έτσι με την παρουσία τους τον ντόπιο πληθυσμό, τα μέλη της Χρυσής Αυγής με σύνθημα «ο Έλληνας εργάτης πάνω απ’ όλα» είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον κόσμο μέσα από τον συνδικαλιστικό φορέα της, την Ε.Ν.ΕΡΓΑ, για τις θέσεις του Κινήματος πάνω στο σημαντικό αυτό ζήτημα που σημάδεψε τον τοπικό πληθυσμό.

Από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία μας καταλάβαμε αμέσως ότι κάποιοι, όσοι και όσο ασχολήθηκαν με το θέμα, απέκρυψαν σκόπιμα την απογοήτευση και την οργή του κόσμου εναντίον των εργατοπατέρων και των υπαλλήλων τους, αφού απέφυγαν με κάθε τρόπο να καταγράψουν το μέγεθος της έντασης που υπάρχει ανάμεσα στους Έλληνες εργαζομένους και τους νταβατζήδες της εργατιάς. Προφανώς η πολιτική τους ανυπαρξία και η αποτυχία τους ήταν τόσο μεγάλη που περισσότερο τους συνέφερε να σιωπήσουν και να αρκεστούν σε αναλύσεις περί ταξικής πάλης και κεφαλαίου. Η παρέμβαση μας ξεκίνησε από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι και από κει στην ψαραγορά και τη λαϊκή αγορά. Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων φαίνεται ότι ενόχλησε έντονα τις τοπικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες έστειλαν περιμετρικά από μας 5 περιπολικά ενώ λίγο πιο κάτω ήταν σταθμευμένη και μία διμοιρία των ΜΑΤ! Παρά το κλίμα που ήθελαν να δημιουργήσουν κάποιοι με το να μας ταυτίσουν με εγκληματική σπείρα, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τον απλό κόσμο να μας πλησιάσει και να μάθει περισσότερα για τη δράση μας και τις θέσεις μας πάνω σε θέματα όπως η οικονομία, η ανεργία και το μείζον ζήτημα των ημερών, το λαθρονομοσχέδιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις, εφημερίδες και σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και αναρτήθηκε πανό στον δρόμο που οδηγεί στην αγορά, χωρίς να ακουστεί το παραμικρό αρνητικό σχόλιο. Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η δράση μας, παρά τις αντιδημοκρατικές μεθόδους του κράτους του ΠΑΣΟΚ και των υπαλλήλων του για να μας καταστείλει, θα είναι όλο και πιο συχνή και πολυμετωπική. Καλό λοιπόν θα ήταν όλοι τους να συνηθίσουν στην ιδέα ότι η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται παντού και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Όσο για τους ανθρώπους που είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε σήμερα και να ανταλλάξουμε μερικές κουβέντες μαζί τους, τους ευχαριστούμε για τη ζεστασιά και την υποστήριξη που μας έδειξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: