Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Σερβία: Οικονομική βοήθεια σε επιχειρήσεις του Κοσόβου

Στην παροχή βοήθειας, μέσω επενδύσεων, σε 11 κρατικές επιχειρήσεις του Κοσόβου αποφάσισε να προχωρήσει η σερβική κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σερβίας, Μλάντζαν Ντίνκιτς, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα στα ορυχεία της Τρέπτσα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της σερβικής κυβέρνησης, ο κ. Ντίνκιτς τόνισε - μεταξύ άλλων - ότι στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η απασχόληση περισσότερων ανθρώπων, η ενίσχυση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και η διασφάλιση της παραμονής τους στην περιοχή.
Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ντίνκιτς, οι σερβικές επιχειρήσεις του Κοσόβου θα λάβουν έκτακτα επιδόματα ύψους 500 χιλιάδων δηναρίων (περίπου 6.000 ευρώ) έως και 5 εκατομμυρίων δηναρίων (περίπου 60.000 ευρώ), ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν. Οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα θα λάβουν 1 εκατ. δηνάρια, αυτές με προσωπικό έως 100 άτομα θα λάβουν 2,5 εκατ. δηνάρια και αυτές με προσωπικό μεγαλύτερο των 100 ατόμων θα λάβουν βοήθεια ύψους 5 εκατ. δηνάρια.
www.kathimerini.gr
Οι Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες τις επαφές για μπίζνες στο Κόσοβο τις έκαναν άμεσα με τον Αλβανό Θάτσι χωρίς κανένα σχεδιασμό, κάντε κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: