Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Οι Ρομά του Κοσόβου δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία

Το Εθνικό Συμβούλιο των Ρομά του Κοσόβου διέψευσε χθες τις φήμες ότι η μειονότητα αυτή αποδέχθηκε την απόφαση της βουλής του Κοσόβου για μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιοχής.«Η κοινότητα των Ρομά δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου και ποτέ δεν θα προδώσει τη χώρα της, τη Σερβία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου των Ρομά.
Νωρίτερα, ο πρέσβης της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη, κ. Τζον Σάουερς, φέρεται να είχε δηλώσει πως το σχέδιο Αχτισάαρι (για την υπό διεθνή επιτήρηση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου) και η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας έχουν την έγκριση τόσο της τουρκικής κοινότητας του Κοσόβου όσο και αυτής των Ρομά.
«Η κοινότητα των Ρομά είναι μια από τις μεγάλες παράπλευρες απώλειες στο Κόσοβο και θύματα της εθνοκάθαρσης και του τρόμου των Αλβανών (του Κοσόβου)», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται δε ότι από την άφιξη των διεθνών δυνάμεων στο Κόσοβο, το 85% των Ρομά εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω του τρόμου των Αλβανών και των προσωρινών θεσμών, ενώ ποσοστό μικρότερο του 5% επέστρεψε.
«Ο Βρετανός πρέσβης δεν πρέπει και δεν έχει το δικαίωμα να προβάλλει ψευδείς ισχυρισμούς για τη δήθεν στήριξη των Ρομά στην παράνομη απόφαση του προσωρινού κοινοβουλίου του Κοσόβου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι λέει η ΡΟΖ υπεράσπιση της Νέας Τάξης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: