Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Επιδείνωση των σχέσεων με την Τουρκία, διαμηνύει ο Γέρεμιτς

Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας, κ. Βουκ Γέρεμιτς δήλωσε ότι ήταν δυσάρεστη έκπληξη για τον ίδιο, η απόφαση της Τουρκίας να αναγνωρίσει το Κόσοβο.
Ο κ. Γέρεμιτς, σε συνέντευξη του στη Σερβική Τηλεόραση (RTS), ανέφερε ότι "κατά τις διπλωματικές διεργασίες, πριν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, κανένας Τούρκος αξιωματούχος δεν έκανε την παραμικρή υπόδειξη ότι η Τουρκία θα είναι στην πρώτη ομάδα των χωρών που θα αναγνωρίσουν το Κόσοβο". "Μόλις ενημερώθηκα για το γεγονός - συνέχισε ο κ. Γέρεμιτς - ανακάλεσα αμέσως τον πρεσβευτή μας και διεμήνυσα με αυστηρότητα στην Άγκυρα ότι το μόνο που μπορεί να περιμένει από την Σερβία στο μέλλον είναι περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων και όχι βελτίωση".
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας ανέφερε, επίσης, ότι κατά την χθεσινή ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, από το βήμα, μετέφερε στον Τούρκο πρέσβη την έντονη δυσαρέσκεια της Σερβίας και του επισήμανε: "Η Άγκυρα υποστηρίζοντας την παράνομη απόσχιση του Κοσόβου έχασε κάθε ηθικό και διπλωματικό δικαίωμα να αντιτίθεται στην απόσχιση των Κούρδων, είτε στο Ιράκ, είτε στην ίδια την Τουρκία".
Ο κ. Γέρεμιτς καταλήγοντας, στη συνέντευξή του στη σερβική τηλεόραση, προειδοποίησε ότι "η Σερβία θα αντιδράσει το ίδιο δυναμικά απέναντι σε κάθε χώρα που θα προχωρήσει στην αναγνώριση του αποκαλούμενου κράτους του Κοσόβου".
ΑΠΕ - ΜΠΕ (e-typos.com)

Οι Τούρκοι φυσικά και δεν θα θέσουν σε διάλογο πχ το κουρδικό με βάση το προηγούμενο του Κοσσόβου, αλλά με μεγάλη άνεση θα χρησιμοποιήσουν το γεγονός προς όφελος τους στη Θράκη ή τη Βουλγαρία.
Το πρόβλημα στα Βαλκάνια είναι η Τουρκία και η Αλβανία ,τα μαντρόσκυλα δηλαδή των ΗΠΑ στην περιοχή...
Είναι ανάγκη δημιουργίας αναχώματος στις προθέσεις τους από τα άλλα βαλκανικά κράτη(και με τα Σκόπια μέσα) με μπροστάριδες εμάς που θεωρητικά έχουμε και την πιο μεγάλη δύναμη στην περιοχή.
Ελπίζω να το καταλάβουν...αν και με Ντόρα δύσκολο...Γιωργάκης-Κωστάκης δεν υπάρχουν ...(για διαφορετικούς λόγους ο καθένας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: