Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Υπερδραστήριοι... οι δύο Γεωργιανοί ληστές στην Περαία Θεσσαλονίκης

Υπερδραστήριοι... οι ληστές στην Περαία

Δευτέρα, 04.02.08

Σε είκοσι ληστείες τραπεζών στο κέντρο και σε περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν οι δυο Γεωργιανοί, που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από την αιματηρή ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Περαίας.

Όπως προέκυψε από στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, οι δυο Γεωργιανοί φέρεται να είναι μέλη σπείρας που λήστευαν τράπεζες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε ότι ο ένας εκ των δυο συλληφθέντων, ηλικίας 20 ετών, πρωταγωνίστησε σε 17 ληστείες. Ο δεύτερος -ηλικίας 25 ετών- συμμετείχε σε άλλες τρεις. Από το σύνολο των παραπάνω τραπεζικών ληστειών υπολογίζεται ότι απεκόμισαν περί τις 400.000 ευρώ.

Οι δυο αλλοδαποί έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας μετά από ληστεία που διέπραξαν σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Περαία Θεσσαλονίκης. Κατά την έξοδό τους από την τράπεζα, οι δύο ληστές έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία. Στη θέα του περιπολικού και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, με συνέπεια να τραυματιστεί ελαφρά ένας 31χρονος ιδιώτης. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, ένα καλάζνικοφ κι ένα υποπολυβόλο.

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ακολούθως τους παρέπεμψε στον ανακριτή απ' όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας.



ΑΠΕ - ΜΠΕ(e-typos.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: