Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Σπείρα εξέδιδε δάνεια από τράπεζες σε ονόματα τοξικομανών

Δάνεια και πιστωτικές κάρτες στο όνομα τοξικομανών εξασφάλιζαν από υποκαταστήματα τραπεζών στη Θεσσαλονίκη πέντε άτομα τα οποία κατηγορούνται από την Ασφάλεια για πλαστογραφία και απάτη.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και μία 25χρονη, πλησίαζαν τοξικομανείς χωρίς εισοδήματα και εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους υπόσχονταν ότι θα τους εξασφαλίσουν χρηματικά ποσά από δάνεια τα οποία δεν ήταν υποχρεωμένοι να τα εξοφλήσουν. Τους αποσπούσαν φωτοτυπίες των αστυνομικών τους ταυτοτήτων, πλαστογραφούσαν βεβαιώσεις αποδοχών και αφού κατέθεταν τα δικαιολογητικά σε διάφορες τράπεζες της Θεσσαλονίκης εισέπρατταν τα χρήματα.
Με την παραπάνω μέθοδο φέρονται ότι τους τελευταίους μήνες εκταμίευσαν δάνεια συνολικού ποσού 129.500 ευρώ, εξασφάλισαν επίσης, 14 πιστωτικές κάρτες, 3 επιβατικά αυτοκίνητα, αξίας 55.000 ευρώ, και κινητά τηλέφωνα. Επίσης, όπως προέκυψε από τις έρευνες εκκρεμούσαν για λογαριασμό των 4 τοξικομανών και άλλα δάνεια, ύψους 58.000 ευρώ καθώς επίσης και η έκδοση ακόμα 2 πιστωτικών καρτών.
Από την Ασφάλεια σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος και των 4 τοξικομανών, χωρίς να διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το χρηματικό ποσό που εισέπραξαν για τις διευκολύνσεις.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: