Κυριακή 6 Απριλίου 2008

¨…με τη σιωπή¨ λίγες σκέψεις μετά την παράσταση.

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά από την αρχή, φτωχό και ακριβό πρόγραμμα(7 ευρώ) αφού είχαμε πληρώσει 25 ευρώ εισιτήριο.

Μετά βιώσαμε όλα αυτά που συμβαίνουν στην επαρχιακή μας πόλη όταν έρχονται παραστάσεις με τηλεοπτικούς πρωταγωνιστές, ουρές στα ταμεία, καθυστέρηση στην έναρξη της παράστασης φασαρία κυρίως στα πρώτα λεπτά.

Τώρα στο κυρίως μέρος.

- Το έργο είχε ενδιαφέρον που όμως ο σκηνοθέτης σε καμιά περίπτωση δεν μπόρεσε να αναδείξει.

- Οι βασικοί πρωταγωνιστές ήταν οι αδύναμοι κρίκοι της παράστασης,

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου δεν έπεισε για τις δραματικές της ικανότητες, απαράδεκτη κίνηση πάνω στη σκηνή (ειδικά σε σκηνές με χορό και μουσική) ενώ σε καθαρά δραματικές σκηνές έπεσε σε υπερβολές, με γκριμάτσες που θα απέφευγε και ερασιτέχνης ηθοποιός.

Ο Κώστας Αρζόγλου ήταν καλός, αλλά σε έναν μικρό ψιλοαδιάφορο ρόλο που όμως ήταν και ο μόνος που έδωσε (για λίγο) έναν αέρα στην παράσταση.

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος με ανάγκασε να ανοίξω το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της παράστασης για να δω αν έχει πάει σε κάποια δραματική σχολή. Βέβαια στην προτελευταία σκηνή αξιοποίησε όλα τα εκφραστικά του μέσα( χαραμάδα των οπισθίων του) για να θρηνήσει το χαμό του Έρον – Έλεος, υπάρχουν όμορφοι άνδρες που είναι και ηθοποιοί, γιατί να παίζει αυτός ο τύπος ;

Στο ρόλο του Έρον ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος δεν ήταν κακός, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά σίγουρα δεν έκανε κάποια ερμηνεία που θα την θυμάται κανείς αύριο.

H Υρώ Λούπη και η Άννα Μονογιού ήταν καλές και υποστήριξαν τον ρόλο τους με αξιοπρέπεια.

Φτωχά σκηνικά

Ενδυματολογικά χωρίς άποψη.

Μουσικά ασύνδετο, έκαψαν και το Βάλς του Σοστακόβιτς!!!!

Νομίζω ότι κάποια στιγμή το κοινό πρέπει να γίνει απαιτητικό και με λίγο πιο κριτική διάθεση και να μην αποθεώνει στο τέλος τους συντελεστές μόνο και μόνο γιατί τους βλέπει στην τηλεόραση (άρε Σεμίνα).

ΤΟ Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους συνεργασίες.

Φυσικά και δεν χειροκρότησα.

Ελπίζω σε μια καλή παράσταση από το έργο του Ε. Ιψεν Τζον Γαβρίηλ Μπόρκμαν με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, από τις 2 Μαΐου.

Αυτές είναι οι εικόνες μου, με το που γύρισα σπίτι…αύριο δεν θα θυμάμαι την παράσταση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: