Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Τα… θαυμαστά επιτεύγματα της εκπαίδευσης της αμάθειας…


ΚΑΛΕΣΜΑ

Το τελευταίο διάστημα, η κρίση στους τομείς της εκπαίδευσης έχει ενταθεί, την ίδια στιγμή που η ταυτότητα της νεολαίας διαπερνάται από μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση.

Ο νέος ιδεολογικός μηχανισμός της παγκοσμιοποίησης, «η εκπαίδευση της αμάθειας», από τη μία έχει διαβρώσει το σύνολο των εκπαιδευτικών μηχανισμών, σε μια προσπάθεια συγκρότησης ενός νεανικού κόσμου πειθήνιου στις περγαμηνές των υπερεθνικών κέντρων, και από την άλλη η λογική της υπερεξειδίκευσης έχει εξασφαλίσει τους αναγκαίους όρους λειτουργίας του νέου επισφαλούς τρόπου εργασίας.

Η υπερκατανάλωση και το σύγχρονο λαϊφστάιλ έχει οδηγήσει το σύνολο της νεολαίας σε ένα αδιέξοδο, όπου η παντελής έλλειψη ενός εναλλακτικού οράματος ώθησε τα νεανικά στρώματα στην εμφανή πλέον πολιτιστική παρακμή.

Τα θέματα αυτά, ωστόσο, τόσο σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής, όσο και σε επίπεδο φοιτητικού κινήματος, δεν συζητήθηκαν. Τα ζητήματα περιεχομένου αφέθηκαν στη λογική του συντεχνιακού συνδικαλισμού, οδηγώντας την έκφραση του νεανικού κόσμου σε ένα πολιτικό αδιέξοδο.

Πολλές φορές, ωστόσο, είτε μέσα από το περιοδικό Άρδην είτε από τις σελίδες της εφημερίδας Ρήξη κάναμε μια προσπάθεια να θίξουμε τα ζητήματα αυτά, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε, τόσο από την κυρίαρχη λογική του φοιτητικού κόσμου, όσο και από τη συντεχνία των πανεπιστημιακών που λυμαίνονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και το κατευθύνουν ιδεολογικά σύμφωνα με τις εντολές της Νέας Τάξης – όπως διαφάνηκε και μέσα από την υπόθεση του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Σε μια προσπάθεια να αναπτύξουμε μια εναλλακτική λογική γύρω από τα ζητήματα νεολαίας, οι Ιθαγενείς (νέοι και νέες του Άρδην και της Ρήξης), στα πλαίσια του τετραήμερου του περιοδικού Άρδην στην Έδεσσα, στις 28-31 Αυγούστου 2008, θα πραγματοποιήσουμε σειρά συζητήσεων στις 28 Αυγούστου, με θέμα η κρίση της νεολαίας και το αδιέξοδο της εκπαίδευσης της αμάθειας, όπου θα θίξουμε όλα τα ζητήματα αυτά.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να κανονίσετε τα της διαμονής, μπορείτε να καλείτε στο 210 3826319 (9 π.μ. - 5 μ.μ.) και στα τηλέφωνα
Αθήνα: 6972720422
Θεσσαλονίκη: 6947219501
Πάτρα: 6977510730
Επισκεφθείτε και το μπλογκ των Ιθαγενών: ithageneis.wordpress.com

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Στο κόλπο της απόκτησης του Αβραάμ Παπαδόπουλου μπήκε και ο Παναθηναϊκός;

Στο κόλπο της απόκτησης του Αβραάμ Παπαδόπουλου μπήκε και ο Παναθηναϊκός. Πρώτος την κίνηση είχε κάνει ο Ολυμπιακός, η πρόταση του οποίο είχε απορριφθεί από τον Αρη. Όπως προκύπτει από την Θεσσαλονίκη, οι «πράσινοι» κατέθεσαν προσφορά που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, αλλά απέχει αρκετά από τις απαιτήσεις των «κίτρινων», που ανέρχονται στα 4 εκατ. ευρώ. Η απομάκρυνση του Μόρις, η δυσκολία της μεταγραφής Πεγεράνο και το αβέβαιο μέλλον του Γιάννη Γκούμα, αναγκάζει το «τριφύλλι» να στραφεί και σε άλλες λύσεις για το κέντρο της άμυνας.
sport-fm

O Αβράαμ με τα μυαλά του φουσκωμένα από τον Ολυμπιακό σιγά σιγά έγινε σχεδόν ξένο σώμα στην ομάδα.
Δε θέλουμε έναν παίκτη που δεν θέλει να μείνει στο νέο μεγάλο Άρη, ας μεγαλώσει την προσφορά ο Παναθηναικός και ας πάει στο καλό..
.
Για το θέμα κλικ ΕΔΩ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Αλήτες δημοσιογράφοι!!!

Απλά για να γεμίσουν τα φρικτά τους δελτία ξέθαψαν τους διάφορους Αλέφαντους της εποχής που το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπήρχε πουθενά για να κάνουν ντόρο !!!
Στο μέγκα το ρόλο του αλέφαντου έκανε ο Στραβελάκης που ξαφνικά έγινε και ειδικός στα του ποδοσφαίρου...
Μπράβο στο Χαριστέα που δε μάσησε και έβαλε τα απολιθώματα στη θέση τους

Εξαίρεση ο Σωτηρακόπουλος που είναι όαση στη δημοσιογραφία και όχι μόνο στην αθλητική.


Kουβέντα για το θέμα ΕΔΩ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Φάκελος τσιγκουνιά !!!

Νομίζω ότι η τσιγκουνιά είναι κατάρα που ταλαιπωρεί τους γύρω ανθρώπους, δημιουργεί νοοτροπία που είναι και μεταδωτική με απότελεσματα σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής.Βλέπω ότι οι τσιγκουνιδες κάνουν σχέσεις με άτομα μικρότερής προσωπικότητας και έχουν τριβές εξαιτίας του χαρακτηριστικού τους.Η τσιγκουνιά είναι κατάρα, αλλά μόνο για τους γύρω ανθρώπους στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο τσιγκούνης έχει την τύχη με το μέρος του !!!
Μακριά !!!!

Κουβέντα και ψηφοφορα εδω

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Tο πρώτο "ζωντανό προφυλακτικό" κατά του AIDS

Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν το πρώτο "ζωντανό προφυλακτικό" από οιστρογόνα, το οποίο αποτελεί ασπίδα κατά του ιού HIV που προκαλεί το AIDS, ενισχύοντας τις φυσικές άμυνες του σώματος.Πρόκειται για μία κρέμα οιστρογόνου που φέρει την ονομασία Oestriol και λειτουργεί προστατευτικά τετραπλασιάζοντα το λεπτό στρώμα κερατίνης στο δέρμα, εξηγούν οι ερευνητές Αντριου Πασκ και Ρότζερ Σορτ του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, στην έρευνά τους που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση PLoS ONE."Χρησιμοποιώντας κερατίνη έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε τη φυσική άμυνα του σώματος... και έτσι ο ιός δεν μπορεί να εισχωρήσει μέσα από αυτό το προστατευτικό στρώμα για να μολύνει τα κύτταρα που βρίσκονται από κάτω", εξήγησε ο Πασκ στο αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων AAP."Δεν πρόκειται για αντισύλληψη, αλλά για ένα ζωντανό προφυλακτικό και για μία τέλεια προστασία κατά του HIV", πρόσθεσε.Σύντομα πρόκειται να αρχίσουν κλινικές δοκιμές στην Αφρική, όπου το AIDS αριθμεί τα περισσότερα θύματα.http://www.ert3.gr/news/et3newsbody.asp?ID=397378

Για σχόλια κάντε κλικ ΕΔΩ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Αγία Σοφία

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ MAIL ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
To all of you who are Greek, Orthodox:
The European Union Parliament is pressuring the Turkish Government to restore Saint Sophia Cathedral from a museum into a Greek Orthodox Church. However the Parliament has set a requirement of 1.000.000 signatures on a petition before it makes this conversation a prerequisite for Turkey’s admission into the European Union.You are requested to cast your vote by logging on to a link at WWW.hagiasophiablog.com.
This is an opportunity for each of you to have an impact on world events. Get as many Greek Orthodox, other Orthodox and Christian friends of yours to sign the petition and make history.

Στο site www.hagiasophiablog.com υπάρχει ένα LINK, για να ψηφίσετε, ώστε να ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία στην Κων/πολη ως χριστιανική εκκλησία και όχι ως μουσείο.Για να ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης και άσκησης πίεσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς την Τουρκία χρειάζονται 1.000.000 ηλεκτρονικές υπογραφές.Ήδη σε μια εβδομάδα μαζεύτηκαν χωρίς καν ανακοινώσεις από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο 50.000.ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

H βαριά χρήση κάνναβης «συρρικνώνει περιοχές του εγκεφάλου»

Η μακροχρόνια χρήση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης συρρικνώνει δομές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη, τη μάθηση και τις συναισθηματικές αντιδράσεις, διαπιστώνουν Αυστραλοί ερευνητές.Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο Archives of General Psychiatry του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, συνέκρινε 16 άνδρες που δεν κάπνισαν ποτέ κάνναβη με 15 άνδρες που κάπνιζαν τουλάχιστον 5 τσιγάρα κάνναβης την ημέρα για μέσο διάστημα 20 ετών.Οι τομογραφίες έδειξαν 12% συρρίκνωση στον ιππόκαμπο, μια περιοχή που σχετίζεται με τη μνήμη και τη μάθηση, και 7% συρρίκνωση της αμυγδαλής, μιας περιοχής που παίζουν κεντρικό ρόλο στο φόβο, την επιθετικότητα και γενικότερα την επεξεργασία των συναισθηματικών αντιδράσεων.Σε ένα τεστ μνήμης που απαιτούσε την ανάκληση μιας λίστας 15 λέξεων, οι χρήστες έφεραν μειωμένες επιδόσεις. Επιπλέον, οι μισοί από αυτούς παρουσίαζαν κάποια μορφή παρανοϊκών σκέψεων και κοινωνικής απόσυρσης, όχι όμως σε βαθμό που να επιδέχεται επισήμως διάγνωση κάποιας διαταραχής. Οι ερευνητές του Ερευνητικού Κέντρου Orygen και του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης επισημαίνουν ότι η έρευνα δεν αποδεικνύει αιτιολογική σχέση ανάμεσα στη χρήση κάνναβης και τη μείωση του όγκου σε αυτές τις βασικές δομές του εγκεφάλου -ίσως κάποιος άλλος παράγοντας συνδέει έμμεσα τη χρήση του ναρκωτικού και τις ανατομικές διαφορές που εντοπίστηκαν.
Οι επιστήμονες πάντως υποψιάζονται ότι η αιτία είναι η κάνναβη.
«Τα ευρήματα αυτά αντικρούουν τη διαδεδομένη αντίληψη ότι η κάνναβη έχει ελάχιστες ή καθόλου επιδράσεις στον εγκέφαλο και τη συμπεριφορά» σχολίασε στο Reuters ο Μούρατ Γιούσελ, επικεφαλής της μελέτης.
Μια αμερικανική οργάνωση που υποστηρίζει την αποποινικοποίηση της κάνναβης αντέδρασε στα ευρήματα της μελέτης με το σκεπτικό ότι οι εθελοντές κατανάλωναν εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες.
«Τα άτομα αυτά ουσιαστικά ήταν μαστουρωμένα όλη την ημέρα επί 20 χρόνια» είπε ο Μπρους Μίρκεν, εκπρόσωπος του Marijuana Policy Project. «Αυτή η μελέτη δεν λέει τίποτα για τους περιστασιακούς ή μέτριους χρήστες » δήλωσε, και πρόσθεσε ότι το αλκοόλ και το κάπνισμα προκαλούν πολύ σοβαρότερες βλάβες.Οι ερευνητές σκοπεύουν τώρα να μελετήσουν και άτομα που κάνουν περιστασιακή χρήση.
Newsroom ΔΟΛ

Kουβέντα για το θέμα εδω

Εσείς έχετε στο σπίτι σας λαμπτήρες χαμ. κατανάλωσης?

Έχετε στο σπίτι σας λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης?
Αν ναι σε τι ποσοστό ? Αν όχι, γιατί ?

Θα πληρώνετε λιγότερα χρήματα στη ΔΕΗ,θα ζεσταίνετε λιγότερο ο χώρος σας και φυσικά θα βοηθήσετε το περιβάλλον.

Κουβέντα πάνω στο θέμα εδω

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

<<Πίσω από τα σίδερα. Πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα>>, Irving, David


Ο Ντέιβιντ Ίρβινγκ θυμάται τις τετρακόσιες ημέρες που πέρασε στην απομόνωση της παλαιότερης φυλακής της Αυστρίας όταν, βάσει ενός σταλινικού νόμου του 1945, καταδικάστηκε το 2005 σε φυλάκιση για μια ιστορική διάλεξη που είχε δώσει πριν από δεκαέξι χρόνια. "Το μόνο που παρατήρησα, εκτός από οδοφράγματα και ελικόπτερα που πετούσαν πάνω από το κεφάλι μου, ήταν πως μετά την καταδίκη μου ήμουν περικυκλωμένος από οκτώ αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων με περιβολή μάχης και με αυτόματα Glock, οι οποίοι με οδήγησαν βιαστικά στο κελί μου μέσα από έναν λαβύρινθο μυστικών περασμάτων και εξωτερικών σκαλιών. Τώρα ξέρω το λόγο". "Ναι", έγραψα κοροϊδευτικά σ' ένα φίλο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, στις 10 Νοεμβρίου του 2006: "Στις ημέρες μας γίνεται πραγματικά όλο και πιο επικίνδυνο να είναι κανείς πραγματικός ιστορικός. Βέβαια, τα καλά νέα είναι πως, από τότε που με απήγαγαν και με δίκασαν εδώ, στη Βιέννη, έχω λάβει γύρω στα δύο χιλιάδες γράμματα, και όλα (εκτός από δύο γράμματα γεμάτα μίσος) ήταν υποστηρικτικά, γεγονός που ανησύχησε τόσο πολύ το δικαστή, ώστε ζήτησε στα κρυφά ειδική προστασία στην αίθουσα του δικαστηρίου (τη μεγαλύτερη της Αυστρίας) κατά την ημέρα της δίκης, σίγουρα για το ενδεχόμενο που θα έκαναν την εμφάνισή τους δύο κρυμμένες μεραρχίες των Waffen SS με πλήρη εξάρτυση μάχης και με επικεφαλής τον Otto Skorzeny, έτοιμες να με σώσουν! Η παράνοιά τους εδώ είναι απύθμενη"

Για αγορά ΕΔΩ

Για σχόλια ΕΔΩ