Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Σχετικά με το περιοδικό FOCUS


Η χυδαία επίθεση του περιοδικού Focus κατά της Ελλάδος δεν θα ενοχλούσε ίσως τόσο, αν δεν συνοδευόταν από το κατάπτυστο και προσβλητικό εξώφυλλο. Μα τι έπαθαν ξαφνικά οι Γερμανοί και μας επιτίθενται, αναρωτιέται κανείς. Τα καλά εξασκημένα αντιναζιστικά αντανακλαστικά έπιασαν αμέσως δουλειά. Νάτοι πάλι μπροστά τους οι κακοί Ναζί! Αυτοί φταίνε για το δημοσίευμα του Focus. Κάποιοι θυμήθηκαν και δικαίως τις Γερμανικές αποζημιώσεις που κακώς δεν έχει καταβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που υποκύπτοντας στους εκβιασμούς του διεθνούς κυκλώματος παραγωγής και εκμετάλλευσης του «ολοκαυτώματος» πληρώνει αδρά τους επιζήσαντες που τελειωμό δεν έχουν, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους.
Το εξώφυλλο όμως του περιοδικού όπου η Αφροδίτη της Μήλου, παραποιημένη με ψηφιακή επεξεργασία , τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, χειρονομεί με το μεσαίο δάχτυλο, δείχνει κάτι παραπάνω από την πιθανολογούμενη αυθόρμητη οργή του Γερμανικού λαού, για το πιθανό ξελάσπωμα της Ελλάδος, που υποτίθεται ότι εκφράζει το άρθρο. Το κείμενο είναι άκρως προβοκατόρικο και προορίζεται να προκαλέσει μάλλον την οργή παρά να την εκφράσει. Τι ελπίζει η σύνταξη του περιοδικού; Να κάνει οικονομία στο Γερμανικό Δημόσιο ή μήπως να πλήξει το παραδοσιακά φιλελληνικό πνεύμα που διέπει τους Γερμανούς απέναντι σε κάθε τι Ελληνικό;
Ο,τι και να γράφει το άρθρο, το εξώφυλλο του περιοδικού είναι αυτό που εκφράζει τα πιστεύω και την αισθητική όχι του Γερμανού πολίτη, αλλά του ίδιου του περιοδικού. Είναι άραγε το αποκύημα ατόμων με στερητικά σύνδρομα που ως πνευματικά, ψυχικά και οργανικά διαταραγμένα, μπόρεσαν να σκεφτούν και να υλοποιήσουν την ασέλγεια, για λόγους που μόνο η ψυχιατρική μπορεί να γνωματεύσει; Η μήπως είναι ένα χαιρέκακο μήνυμα στους Ελληνες; Κι αν ναι, ποιοι είναι αυτοί που το στέλνουν;
Ω ποια έκπληξη.
Ο Hubert Burda γεννήθηκε το 1940 στη Χαϊδελβέργη. Είναι Ιστορικός Τέχνης και ιδιοκτήτης της Hubert Burda Media που εκδίδει 250 (!)περιοδικά εντός και εκτός Γερμανίας, μεταξύ των οποίων το Focus.
Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών γερμανικών περιοδικών (VDZ) και συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκδοτών (EPC), καθώς και μέλος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).
Ιδρυσε το Κέντρο Hubert Burda για Καινοτόμες Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion University -Beer Sheva, στο Ισραήλ.
Η Ακαδημία για την Τρίτη Χιλιετία, η οποία δημιουργήθηκε από τον Δρ Burda, στηρίζει την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με φουτουριστικές τάσεις. Η Ακαδημία ξεκίνησε τη σειρά διαλέξεων «Εικονική Στροφή», αφιερωμένη στην εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι εικόνες , η φωτογραφία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η τεχνολογία των υπολογιστών επιδρούν στον πολιτισμό, την κοινωνία και την επιστήμη.
Μέσω της ενεργού συμμετοχής του στο Εταίροι στην Ανοχή, ο Hubert Burda υποστηρίζει το ίδρυμα Shoah του Steven Spielberg. Τον Οκτώβριο του 1999 έλαβε το Χρυσό Διαθρησκειακό Μετάλιο από το Διεθνές Συμβούλιο των Χριστιανών και των Εβραίων για τις υπηρεσίες του στη γερμανικό-εβραϊκή συμφιλίωση. Το 2005, μαζί με γερμανικούς εκδοτικούς οίκους, ξεκίνησε τη χορηγία του έργου “Για την Ανοχή”, για την υποστήριξη του Εβραϊκού Κέντρου Jakobsplatz στο Μόναχο.
(πηγή: wikipedia)
Δημοσιεύθηκε από xryshaygh Φεβρουαρίου 24, 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: