Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ο άνθρωπος που είναι Μητροπολίτης Ζακύνθου .

Από χθες το πρωί, ένοιωθά μια ελαφριά μελαγχολία και ήξερα ότι δεν ήταν ο παγωμένος καιρός.
Από τη στιγμή που άκουσα για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου ,ενώ δεν είμαι ενεργό μέλος της Εκκλησίας, ένοιωσα μια θλίψη και ένα σφίξιμο στο στομάχι. Για αυτό τον λόγο λοιπόν αποφάσισα να μην δω τίποτα σχετικό με το θέμα στην τηλεόραση και απλά να διαβάσω.
Όμως πολλές φορές αρκεί να δεις έστω και πέντε λεπτά μια εκπομπή και να σου χαλάσει τη διάθεση…
Τα πέντε αυτά λεπτά ανήκουν στον Μητροπολίτη Ζακύνθου που αντιδρούσε σε οτιδήποτε καλό ακουγόταν για τον εκλιπόντα Αρχιεπίσκοπο. Δεν μιλάμε για θέματα πολιτικής, το πρόβλημα του ήταν ακόμα και για το πώς αντιμετώπισε τον θάνατο ο Ιεράρχης.
Κατανοώ τις συγκρούσεις τους στο παρελθόν και τις δικαιολογώ, αλλά τη στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος είναι ακόμα άταφος, η εικόνα ενός Μητροπολίτη να βγάζει τόσο έντονα τον φθόνο και το μίσος του, είναι πραγματικά απαράδεκτη και ασύμβατη με τις αρχές της Αγάπης και της Συγχώρεσης του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας. Παρόλο λοιπόν που δεν είμαι ενεργό μέλος της Εκκλησίας μπορώ και σέβομαι έναν Μητροπολίτη όπως και έναν ιερέα, όταν όμως, βλέπω έναν άνθρωπο γεμάτο συμπλέγματα και μίσος που δεν μπορεί να σεβαστεί το πένθος του Ελληνικού λαού λέω ότι ο άνθρωπος που είναι Μητροπολίτης Ζακύνθου απλά είναι ένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: